Dünyadaki Tüm Engellilerin “Dünya Engelliler Günü” Kutlu Olsun

Vakfımız; Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana her yıl 3 Aralık’ta kutlanan uluslararası farkındalık günü vesilesiyle; Meksika’nın Puerto Vallarta ve Banderas Körfezi bölgesindeki düşük gelirli ailelerin engelli çocuklarına bakım sağlayan, kar amacı gütmeyen kayıtlı bir yardım kuruluşu olan Pasitos de Luz”’a bağışta bulundu. Bağışla ilgili olarak ilgili kuruluş tarafından Vakfımıza teşekkür belgesi sunuldu.

Sevgi, Dayanışma Ve Empati İle Engelsiz Bir Yaşamı Hep Birlikte İnşa Edebiliriz

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Bu özel gün, tüm toplumlarda farkındalık yaratmak ve herkesin engelsiz bir yaşam sürmesine destek olmak için bir fırsat. Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır. Engelleri birlikte aşabilir, birbirimize destek olabiliriz. Engeller, güçlü iradeyle aşılabilecek zorluklardır. Engelli bireylerin azmi, bize hayatta ne kadar güçlü olabileceğimizi öğretiyor. Vakıf olarak; din, dil, ırk, bölge ve cinsiyet ayırımı gözetmeksizin dünyadaki tüm engellilere gerekli desteği sağlamak amacıyla Meksika’daki “Pasitos de Luz”’a bağışta bulunduk. Vakıf olarak, engellileri kucaklayacak bir dünya için destek ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun.” dedi.

Pasitos de Luz

Kasım 2000’de kurulmuş olan Pasitos de Luz, Meksika’nın Puerto Vallarta ve Banderas Körfezi bölgesindeki düşük gelirli ailelerin engelli çocuklarına bakım sağlayan, kar amacı gütmeyen kayıtlı bir kuruluştur. Sunduğu tüm hizmetler %100 ücretsiz olarak sunulmaktadır. Pasitos de Luz, Casa Connor’da yer almaktadır. Casa Connor’a gelen çocuklar çoğunlukla akut fiziksel ve/veya psikolojik engellerden muzdarip olmakta ve birçoğu genel eğitim sistemine girememektedir. Ayrıca bu çocuklara gün içerisinde güvenli bir ortam sağlanarak ebeveynlerin işe gidebilmeleri sağlanmaktadır. Bu gelir, geçim sıkıntısı çeken birçok aile için hayati önem taşımaktadır. Fizik tedavi, psikolojik bakım, beslenme ve sağlıklı yaşam, eğitim programları ve çok daha fazlasını içeren, tamamen ücretsiz geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadırlar.