Uğur ve Nurten Tatlıcı, Nesli Tükenmekte Olan Aslanları Korumaya Destek Verdi

Uğur ve Nurten Tatlıcı, National Geographic Society’nin, kedigiller familyasındaki aslan, kaplan, leopar, jaguar, puma ve çita gibi büyük türlerin korunmasına yönelik olarak geliştirdiği “Cause an Uproar” projesine önemli bir destek sağladı.

Günümüzde, vahşi hayvanların yaşam alanlarının giderek azalmasıyla birçok hayvan türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Bunda kuşkusuz insanın doğal kaynakları bilinçsiz ve plansız bir şekilde tüketmesi yanında, doğaya verdiği tahribatın da önemli bir rolü var. Nesli giderek tükenmekte olan hayvanlar arasında aslan, kaplan, leopar, jaguar, puma ve çita gibi kedigiller familyasının önemli hayvan türleri de yer almakta. Örneğin, iki bin yıl önce milyonla ifade edilen aslan nüfusu, günümüzde maalesef yirmi binlere inmiş durumda. Uğur ve Nurten Tatlıcı’nın destek verdiği “Cause an Uproar” projesi, dünya üzerinde nesli tükenmekte olan kedigiller familyasını koruma altına alarak, bu tür hayvanların nüfusunu artırmayı hedeflemekte.

“Gelecek nesiller aslanları maalesef sadece fotoğraflarda ve belgesellerde görebilecek”

Uğur Tatlıcı, National Geographic Society’ye verilen destekle ilgili olarak, “Aslanları çocukken dinlediğimiz hikayelerle severek büyüdük. Zamanla gerçek hayatta bu güzel hayvanları hem gerçekte hem de belgesellerde görme şansımız oldu. İnsanların hatalarıyla nesillerinin giderek azaldığını görmek ve bilmek beni gerçekten çok üzüyor. Gerekli önlemler alınmaz ve bir an önce bu türler başta, doğayı ve doğadaki vahşi yaşamı koruma yönünde adımlar atmazsak, korkarım gelecek nesiller hayvanların kralı aslanları gerçek hayatta değil ancak fotoğraflarda ve tarihi belgesellerde görebilecekler. Bizler, ihtiyaç sahibi insanlarımıza olduğu gibi nesli tükenmekte olan hayvan türlerinin korunmasına da desteklerimize devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

125 yıldır doğayı ve vahşi hayvan türlerini korumaya adanmış uluslararası bir organizasyon: National Geographic Society

13 Ocak 1888’de Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan National Geographic Society, hayvanlar alemi başta olmak üzere, dünya üzerindeki canlı türlerini korumaya, bu yönde farkındalık yaratmaya yönelik faaliyetleriyle dikkat çekmiş, kar amacı gütmeden coğrafya ve doğa bilimleri üzerinde araştırmalar da geliştiren eğitim ve bilim organizasyonlarının en önde gelenlerindendir.

“Cause an Uproar” Projesi

Uğur ve Nurten Tatlıcı’nın destek verdiği “Cause an Uproar”Projesi, National Geographic Society’nin nesli tükenmekte olan hayvanların korunmasına yönelik geliştirdiği çok sayıda projeden biridir. Aslan, kaplan, leopar, jaguar, puma ve çita gibi kedigiller familyasında yer alan büyük türlerin korunmasına ve nüfusunun artırılmasına yönelik olarak geliştirilen bu proje kapsamında, bu yönde küresel çapta bir farkındalık yaratılması ve bu türlerin de korunmasına yönelik destek sağlanması amaçlanmaktadır. Çok sayıda büyük kuruluş, sivil toplum örgütü ve hayırseverler de bu projeye destek sağlamaktadır.