Vakfımızın Afrika’da Yaptırdığı İkinci Su Çeşmesi Faaliyete Geçti

Vakıf olarak, yeryüzünün su, gıda, enerji ve eğitim sorunlarını sürdürülebilir biçimde çözmek için yenilikçi ve bilimsel projeler yürüten IDEA Universal Derneği ile işbirliğimiz devam ediyor.

Afrika’daki ikinci çeşmemizi Tanzanya’nın Kijuni Köyü’nde yaptırdık. Böylece bu köyde yaşayan 370 kişi artık kalıcı bir şekilde temiz suya erişebiliyor.

Kijuni Köyü’nde yaşam artık daha kolay, eşit ve adil bir hale geldi.

Bu köydeki insanlar için temiz bile olmayan suya yapılan zorlu yolculuk sona erdi. Bu sayede çocuklar oyuna ve derslerine daha fazla zaman ayırabiliyor. Kadınlar ekonomik hayata katılabiliyor ve sosyalleşme olanağı yaratabiliyor.

Bağışla ilgili olarak IDEA Universal Derneği Vakfımıza teşekkür belgesi sundu.

Salih Tatlıcı Vakfı