Nurten ve Uğur Tatlıcı’ya BEDD’den Teşekkür Belgesi

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı’nın engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik duyarlılıklarına Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD) Genel Başkanı Sayın Kemal Demirel’den anlamlı bir teşekkür belgesiyle yanıt geldi.

Vefalı dostlukları ile Nurten & Uğur Tatlıcı engelli kardeşlerimizle elele

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Engelliler toplum içinde çok zorluklarla mücadele etmekteler. Bu zorlukların en yıpratıcı olanı hiç kuşkusuz insanların davranışları, tavırları, bakış açılarıdır. Eğer biz engelli dostlarımıza, kardeşlerimize destek olursak onların hayatlarını kolaylaştırırsak, geleceğe ümitle bakmalarını sağlarız. Bunun için elele vermeli engellilerimize sahip çıkmalıyız.” dedi.

Yaklaşık 30 Yıllık Geçmişi İle Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD)

20 Temmuz 1993 tarihinde yardımlaşma derneği olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm ortopedik engellilerin eğitim, sağlık ihtiyaçlarına katkıda bulunarak sosyal dayanışmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bünyesinde bulunan engelli vatandaşlar için din, dil, ırk, bölge ve cinsiyet ayırımı gözetmeksizin gerekli desteği sağlamayı amaçlamaktadır. Gerçekleştirdiği çalışmalarla engellerin yıkılmasında Türkiye’de öncü bir dernek haline gelmiştir. Türkiye’nin en çok bilinen ve güvenilen ilk yirmi sivil toplum kuruluşundan biri olarak, daha çok engelli vatandaşımıza hizmet etmeyi amaçlamaktadır. Bedensel engelli çocuk ve gençlere tedavi, yardım ve eğitim imkanı sağlamaya odaklanmış olup, ailelerinin ve genelde toplumun bilinçlendirmesiyle de bu kişilerin toplumsal yaşama aktif katılımına öncülük yapmaktadır. Kurulduğu günlerde maddi imkansızlıklarla mücadele eden BEDD, bugün yılda ortalama 5.000 engelli ihtiyaç sahibine yardım ulaştırmaktadır.

BEDD’de ışık hiçbir zaman sönmemiş ve hizmete ara verilmemiştir. Gönül dostlarının ve bağışçılarının desteğiyle her geçen gün daha da güçlenmekte olan dernek engelleri kaldırmak için faaliyetlerine devam etmektedir.