Bedensel Engelli Çocuklar Akülü Sandalyelerine Kavuştu

Salih Tatlıcı Vakfı; sosyal hayata katılmalarının önündeki engelleri kaldırmak amacıyla  ihtiyaç duydukları  tekerlekli sandalye için acil yardım çağrısında bulunan BEDD (Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği) aracılığı ile bedensel engelli çocuklarımıza fonksiyonel akülü sandalyeler bağışladı.

Yaşama Sevinci İle Hayata Tutunan Bütün Engelli Çocuklarımızın Yanındayız

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ile geliştirilen işbirliğinin bir parçası olarak derneğin hayır amaçlı etkinliklerine daha önce Vakıf olarak vermiş olduğumuz  desteklerin yanında, ortopedik engelli çocuklarımızın tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla  akülü sandalye bağışladık. Engelli çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapılan tüm  çalışmalara her zaman destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Otuz Yıllık Geçmişi İle Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD)

20 Temmuz 1993 tarihinde yardımlaşma derneği olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm ortopedik engellilerin eğitim, sağlık ihtiyaçlarına katkıda bulunarak sosyal dayanışmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bünyesinde bulunan engelli vatandaşlar için din, dil, ırk, bölge ve cinsiyet ayırımı gözetmeksizin gerekli desteği sağlamayı amaçlamaktadır.

Gerçekleştirdiği  çalışmalarla engellerin yıkılmasında Türkiye’de öncü bir dernek haline gelmiştir. Türkiye’nin en çok bilinen  ve güvenilen  ilk yirmi sivil toplum kuruluşundan biri olarak, daha çok engelli vatandaşımıza hizmet etmeyi amaçlamaktadır. Bedensel engelli çocuk ve gençlere tedavi, yardım ve eğitim imkanı sağlamaya  odaklanmış olup, ailelerinin ve genelde toplumun bilinçlendirmesiyle de bu kişilerin toplumsal yaşama  aktif katılımına öncülük yapmaktadır.

Türkiye’de yaşayan engelli vatandaş sayısı yaklaşık olarak 13 milyonun üzerindedir. BEDD; engelli bireylerin yaşama katılmalarını sağlamak için kurulduğu 1993 yılından beri yaklaşık 45.185 engelliye, ihtiyaçlarına uygun tekerlekli sandalyeyi ulaştırdı. Tekerlekli sandalye seçimlerinin kişiye özel yapılması gerekmektedir. Her sandalye her ihtiyaç sahibinin kullanabileceği şekilde olmayabilir.Bu sandalyelerin engellinin hayatını kolaylaştırması için ebatlarının, tasarımlarının ve özelliklerinin tamamen kişiye özgü olması gerekmektedir. Bu nedenle BEDD; tekerlekli sandalye dağıtımlarında ihtiyaç sahipleri hakkında kapsamlı çalışmalar yürütüp, bireysel engelin yapısına uygun aracı temin etmek için çalışma yapmaktadır. Böylece destekçiler de, yaptıkları bireysel veya kurumsal tekerlekli sandalye bağışlarının doğru kişilere ve en yararlı olacak şekilde iletildiğini bilerek, huzur içinde yardımda bulunmaktadırlar.

Bu tekerlekli sandalyeler yurt çapında Valilik, Kaymakamlık veya Belediye Başkanlıkları ile birlikte 81 ilde düzenlenen dağıtım törenleri ile ihtiyaç sahibi engellilere teslim ediliyor.