Hanuka’nın hikayesi bize, nerede bulunursa bulunsun, bir parça ışığın bile karanlığı dağıtabileceğini ve ileriye giden yolu aydınlatabileceğini öğretiyor.
Köklü tarih ve medeniyetin bıraktığı en değerli miraslardan biri dil, inanç ve ırk temelinde her türlü ayrımcılığı reddeden hoşgörü anlayışıdır. Dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı inançlara ve kimliklere yönelik tahammülsüzlüğün arttığı günümüzde, her türlü ayrımcılığın karşısında durarak, bu değerlere sahip çıkmak insanlık görevidir.
Bu vesileyle tüm kültürlere, tüm inançlara saygıyla yaklaşan, hiçbir insanı ötekileştirmeden, tüm dinlere ve inançlara eşit mesafede duran Salih Tatlıcı Vakfı olarak insanlığın barış içerisinde bir arada yaşadığı bir dünya temennisiyle, ülkemizde ve dünyamızdaki tüm Musevilerin Hanuka Bayramı’nı en içten duygularımızla tebrik ediyor; kendilerine huzur, mutluluk ve esenlikler diliyoruz.
Nurten & Uğur Tatlıcı
Hanuka Bayramı
Hanuka veya Işıklar Bayramı, Seleukos İmparatorluğu‘nun elindeki Kudüs‘ün MÖ 200’lerde Yahudiler tarafından geri alınmasının şerefine 2200 yıldır kutlanan bir Yahudi bayramıdır. İbrani takvimine göre Kislev‘in 25. gününden başlayarak sekiz gün sekiz gece boyunca sürer. Gregoryen takvimine göre en erken Kasım sonunda, en geç ise Aralık ortalarında meydana gelir. Festival, menora (veya hanukkiah) adı verilen dokuz dallı bir şamdanın mumlarının yakılmasıyla başlar.