Vakfımız Lösemili Çocuklarımızın Sağlıklarına Kavuşması İçin Destek Verdi

Salih Tatlıcı Vakfı olarak; lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanması, yetişkin lösemi ve kanser hastalarına ve ailelerine yardımcı olabilmek için çalışmalar yapan bu konuda Türkiye’nin en köklü kuruluşu olan LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na bağışta bulunduk.

Sağlığın kıymeti kaybedilince anlaşılıyor

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Her yıl binlerce evladımız lösemi hastalığına yakalanıyor. Bu hastalıkla mücadelede sevginin ve umudun iyileştirici gücünü asla unutmamak gerekir. Lösemi, artık tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Gösterilecek hassasiyet ve verilen desteklerin bir gün bizlere de gerekebileceğini unutmamalıyız. Kurulduğu günden bu yana çocuklarımızın ellerini sımsıkı tutan, lösemili çocuklara maddi destek, ileri düzeyde tedavi imkanı sağlayan, hastalık hakkında geniş kapsamlı araştırmalar yaparak hayallеri gerçeğe çevіren LÖSEV, amaçları doğrultusunda lösemi çocuklar için birçok hizmet veriyor. Biz de Vakıf olarak küçük bedenleriyle büyük mücadeleler veren lösemili evlatlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.”dedi.

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 1998 yılında kuruldu. 2000 yılında Türkiye’nin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE, 2008 yılında lösemili çocukların ücretsiz kolej eğitimi alabilecekleri Lösemili Çocuklar Okulu, 2010 yılında ise tedavileri için Ankara dışından gelen ailelerimizin tedavi esnasında uzun veya kısa dönem konaklayabilmeleri için Lösemili Çocuklar Köyü faaliyete geçirildi. Bu süre zarfında LÖSEV; sadece lösemili çocuklar ve kanser hastalarını değil, tüm Türkiye’yi lösemi, kanser ve korunma yolları konularında bilinçlendirdi, köklü çözümler yaratmayı, toplumsal ve kalıcı hizmetler vermeyi sürdürdü. 2015 yılında ise “insanlık ölmesin, insanlar da ölmesin” diyerek Avrupa’nın ilk, ülkemizin en donanımlı Lösemili Çocuklar Kenti ve multidispliner hastanesi LÖSANTE ülkemize kazandırıldı.