Dünyamızı Güzelleştiren Tüm Annelerin Anneler Gününü Kutluyoruz

Varlığı ile bizlere güç veren, desteğini bizden esirgemeyen, hayatımızın her alanında özveriyi, sevgiyi ve duyarlılığı temsil eden ve geleceğimizin mimarı olan tüm annelerin “Anneler Günü” kutlu olsun.

Vakıf olarak; Ukrayna’da savaş tırmanırken en fazla risk altında olan kadınların ve kız çocuklarının hayatını kurtarmak için faaliyette bulunan, ülke genelinde ihtiyaç sahibi insanlara hayat kurtaran hizmetlerin dağıtımını artırmak için tüm dünyadan yardım bekleyen uluslararası  “United Nations Population Fund” (UNFPA) kurumuna bağışta bulunduk. Vakfımıza adıgeçen kurum tarafından bağışla ilgili olarak teşekkür mektubu sunuldu.

United Nations Population Fund (UNFPA)

UNFPA, 1969’da Birleşmiş Milletler Nüfus Faaliyetleri Fonu olarak faaliyete geçmiştir; aynı yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, “ebeveynlerin, çocuklarının sayısını ve aralarına özgürce ve sorumlu bir şekilde karar verme hakkına sahip olduğunu” ilan etmiştir. Adı 1987 yılında Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu olarak değiştirilmiştir.

UNFPA’nın amacı, gönüllü aile planlaması, anne sağlığı hizmetleri ve kapsamlı cinsellik eğitimi de dahil olmak üzere yüksek kaliteli cinsel sağlık ve üreme sağlığı hizmetlerine erişebilmeleri için başta kadınlar ve gençler olmak üzere herkesin cinsel ve üreme haklarını ve seçimlerini sağlamaktır.

1994 yılında Kahire’de düzenlenen Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı (ICPD), kadınların güçlendirilmesini ve özerkliğini sürdürülebilir ekonomik ve sosyal ilerlemenin temeli haline getirmiştir. Kahire’deki 179 hükümet tarafından kabul edilen ICPD Eylem Programı ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi bağlamında bu programa yönelik bir taahhüt olan 2019 Nairobi Bildirisi, o zamandan bu yana çalışmalarına rehberlik etmiştir.

UNFPA, dünya insanlarının büyük çoğunluğuna ev sahipliği yapan 150’den fazla ülke ve bölgede faaliyet göstermektedir. Misyonu: Her hamileliğin istenilen şekilde olmasını, her doğumun güvenli olmasını ve her gencin potansiyelinin gerçekleşmesini sağlamaktır.

Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı’nın (ICPD) 1994 Eylem Programı rehberliğinde UNFPA, misyonunu ilerletmek için hükümetler, sivil toplum ve diğer kuruluşlarla ortaklık yapmaktadır. UNFPA’nın çalışmaları, tüm insanların eşit haklara ve korunma hakkına sahip olduğu önermesine dayanmaktadır.