Uğur ve Nurten Tatlıcı’dan Engelli Ailelerin Çocuklarına Eğitim Desteği

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı,

ailelerinde bedensel engelli bir yakını bulunan ve bu yüzden çocuklarının eğitimlerini sürdürmelerinde maddi imkansızlık yaşayan aileler ile bedensel engelli vatandaşlarımızın ilköğretim çağındaki çocuklarının eğitimlerine destek için Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD)’ne yine burs yardımında bulundu.

Toplumsal Dayanışma İle Engelsiz Yaşam Her Zaman Olanaklıdır

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Rahmetli babam her zaman bize <unutmayın her sağlıklı insan yarının engelli adayıdır, hayatı paylaşmak için hiçbir engel yoktur> derdi.. Engelli kardeşlerimize her zaman destek olmayı bir insanlık borcu olarak görürdü. Bizi biz yapan kalbimizdir. Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edebiliriz.

BEDD yirmi yılı aşkın bir süredir, engellinin önündeki engellerin kaldırılması için çalışan bir dernek. Çok sayıda kamu ve özel kuruluş yanında, vatandaşlarımızdan da destek alan anlamlı çalışmaları var. Biz de kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ailelerinde bedensel engelli bir yakını olan ve bu yüzden okumak için yeterli maddi

destekten yoksun kalmış ilköğretim çağındaki çocuklarımıza BEDD aracılığıyla eğitim desteği sağlıyoruz. Bu vesileyle; annem ve ben tüm engelli kardeşlerime ve onların özverili ailelerine  sevgi ve saygılarımızı sunar, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz.” dedi.

Yaklaşık 30 Yıllık Geçmişi İle Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD)

BEDD, 20 Temmuz 1993 tarihinde yardımlaşma derneği olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm ortopedik engellilerin eğitim, sağlık ihtiyaçlarına katkıda bulunarak sosyal dayanışmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bünyesinde bulunan engelli vatandaşlar için din, dil, ırk, bölge ve cinsiyet ayırımı gözetmeksizin gerekli desteği sağlamayı amaçlamakta ve gerçekleştirdiği  çalışmalarla engellerin yıkılmasında Türkiye’de öncü bir dernek haline gelmiştir.

Türkiye’nin en çok bilinen  ve güvenilen  ilk yirmi sivil toplum kuruluşundan biri olarak, daha çok engelli vatandaşımıza hizmet etmeyi amaçlayan BEDD, bedensel engelli çocuk ve gençlere tedavi, yardım ve eğitim imkanı sağlamaya  odaklanmış olup, ailelerinin ve genelde toplumun bilinçlendirmesiyle de bu kişilerin toplumsal yaşama aktif katılımına öncülük yapmaktadır.

Kendisine ait tam donanımlı genel merkezi, akademik danışmanları  ve derneğin yan kuruluşu DENİ İktisadi Şirketi ile kökleşen BEDD, kamu yararına faaliyette bulunan kurumsal bir yapıya sahiptir. Yardımlarını yaklaşık 30 yıldır ülke çapında valilikler, kaymakamlık ve belediye başkanlıkları ile el ele dağıtan dernek bugüne kadar 180’i devletten olmak üzere, 300’e yakın ödül almıştır. Kurulduğu günlerde maddi imkansızlıklarla mücadele eden BEDD, bugün yılda ortalama 5.000 engelli ihtiyaç sahibine yardım ulaştırmaktadır. BEDD’de ışık hiçbir zaman sönmemiş ve hizmete ara verilmemiştir. Gönül dostlarının ve bağışçılarının desteğiyle her geçen gün daha da güçlenmekte olan dernek engelleri kaldırmak için faaliyetlerine devam etmektedir.