Vakfımızdan Garvan Institute’a Destek

Salih Tatlıcı Vakfı olarak; bilim adamlarının günümüzde toplumu etkileyen en yıkıcı hastalıklar için daha iyi tedaviler keşfetmesine olanak sağlayan, merkezi Avustralya’da bulunan The Garvan Institute of Medical Research  (Garvan Tıbbi Araştırma Enstitüsü)’ne bağışta bulunduk. Garvan Enstitüsü bağışla ilgili olarak Vakfımıza teşekkür mektubu gönderdi.

Dünyadaki Tüm İnsanların  Daha Uzun Ve Sağlıklı Yaşayabilmesi En Büyük Dileğimiz

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Günümüzde insan yaşamı uzadıkça yeni hastalıklar ortaya çıkmaktadır. İnsanların daha uzun ve sağlıklı yaşamaları, yaşarken sağlıklı yaşlanmaları için dünyada çok önemli bilimsel araştırmalar yapılmaktadır. Ayrıca başta beynimiz olmak üzere insan vücudunun bilinmeyen özelliklerini keşfetmek için de yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Bu yönde araştırmalar yapan Garvan gibi kurumlara destek vererek herkesin daha uzun, daha sağlıklı yaşadığı bir gelecek yaratabiliriz.” dedi.

The Garvan Institute of Medical Research  (Garvan Tıbbi Araştırma Enstitüsü)

Garvan Tıbbi Araştırma Enstitüsü, Sydney, Darlinghurst’deki St Vincent’s Hastanesinin küçük bir araştırma departmanı olarak faaliyetine başladı. Orijinal Garvan Enstitüsü binasının inşaatı Ocak 1962’de başladı ve Enstitü resmi olarak 17 Şubat 1963’te açıldı.

Garvan klinisyenleri dünyanın önde gelen temel ve çeviri araştırmacıları ile bir araya getirmektedir. Hasta odaklı olup, araştırmacıları hastalığa çözüm bulmak için geleneksel bilimsel disiplinler arasındaki engelleri yıkmaktadır. Diyabet, osteoporoz, kanser, bağışıklık yetersizliği ve otoimmünite gibi hastalıkların nedenlerini ve tedavilerini ortaya çıkarmışlardır.

Garvan’ın araştırmalarının küresel bir etkisi bulunmaktadır. Tıbbi genomik, epigenetik ve hücresel genomik alanlarında lider konumdadır. Daha iyi anlayış, yeni tedaviler ve daha etkili teşhisin en büyük etkiye sahip olabileceği hastalıklarla yaşayanların karşılanmamış ihtiyaçlarını ele almaya odaklanmıştır.