Dünyamızı Güzelleştiren Tüm Annelerin Anneler Gününü Kutluyoruz

Varlığı ile bizlere güç veren, desteğini bizden esirgemeyen, hayatımızın her alanında özveriyi, sevgiyi ve duyarlılığı temsil eden ve geleceğimizin mimarı olan tüm annelerin “Anneler Günü” kutlu olsun.

Bu vesileyle Salih Tatlıcı Vakfı; her yıl anneler gününde şehit olan erbaş ve erlerimizin kıymetli annelerinin ve çocuklu eşlerinin maddi ve manevi her zaman yanında olan Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulundu.

Nurten & Uğur Tatlıcı

Nurten ve Uğur Tatlıcı’dan “TSK Mehmetçik Vakfı”’na Kurban Bağışı

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı; tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı dolayısıyla Şehit ve Gazi aileleri ile çocuklarının eğitimine katkı yapmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na vekaleten kurban bağışında bulundular. Bağışla ilgili olarak Vakıf tarafından Nurten ve Uğur Tatlıcı’ya teşekkür belgesi sunuldu.

Vatan ve Millet için canını feda eden Mehmetçiklerimizin Ruhları Şad olsun

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak için canlarını feda eden Mehmetçiklerimize minnet borçluyuz, ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Mehmetçiklerimiz milletimizin gururudur. Ben ve annem her zaman Mehmetçiklerimizin ve ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle ben ve annem yüce Milletimizin ve Müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı candan kutluyor, esenlikler diliyoruz.” dedi.

TSK Mehmetçik Vakfı

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için canlarını hiçe sayarak görev yapan erbaş ve erlerimizden şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybedenlerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere sosyal ve ekonomik destek sağlamak amacıyla 17 Mayıs 1982 tarihinde kurulmuştur.

TSK Mehmetçik Vakfı; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında yaptığı hizmet esnasında; hayatını kaybeden veya sakat kalan erbaş ve erlerin (Uzm. Erbaşlar, uzman jandarmalar ile sözleşmeli erbaş ve erler dışında) kendilerine, eş ve çocuklarına, bakmakla yükümlü oldukları kimselere belirlenen esaslara göre ölüm ve maluliyet yardımı yapmak, Gazi ve engelli Mehmetçiklerin kendilerine sürekli bakım yardımında bulunmak, Söz konusu Mehmetçiklerin çocuklarına bakım ve öğrenim desteği sağlamak, Yardım planına dahil Mehmetçik ve aileleri ile bağışçılara yönelik sosyal destek programları uygulamak, Yardım planını destekleyen bağış, yatırım ve tanıtım programları ile kendini sürekli geliştirmek ve kamuoyunu düzenli olarak bilgilendirmek gibi faaliyetlerde bulunarak ülke düzeyinde sosyal adaletin, toplumsal barışın ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır.

Nurten ve Uğur Tatlıcı’dan “TSK Mehmetçik Vakfı”’na Bağış

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı, Şehit olan erbaş ve erlerin annelerinin Anneler Günü için Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulundular.

Bağışla ilgili olarak Vakıf Genel Müdürü Sayın Engin Durak tarafından Nurten ve Uğur Tatlıcı’ya teşekkür belgesi sunuldu.

Vatan ve Millet için canını feda eden Mehmetçiklerimizin annelerini unutmadık

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Şehitlerimiz vatanımızın birliğini ve beraberliğini, milletimizin güvenliğini  korumak için canlarını feda eden aziz Türk milletinin kutsal analarının kahraman evlatlarıdır. Ben ve annem için de Şehitlerimizin geride kalan gözü yaşlı fedakar annelerine anneler gününde destek olmak bir vefa borcudur.” dedi.

TSK Mehmetçik Vakfı

TSK Mehmetçik Vakfı; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında yaptığı hizmet esnasında hayatını kaybeden veya sakat kalan erbaş ve erlerin (Uzm. Erbaşlar, uzman jandarmalar ile sözleşmeli erbaş ve erler dışında) kendilerine, eş ve çocuklarına, bakmakla yükümlü oldukları kimselere belirlenen esaslara göre ölüm ve maluliyet yardımı yapmak, Gazi ve engelli Mehmetçiklerin kendilerine sürekli bakım yardımında bulunmak, Söz konusu Mehmetçiklerin çocuklarına bakım ve öğrenim desteği sağlamak, Yardım planına dahil Mehmetçik ve aileleri ile bağışçılara yönelik sosyal destek programları uygulamak, Yardım planını destekleyen bağış, yatırım ve tanıtım programları ile kendini sürekli geliştirmek ve kamuoyunu düzenli olarak bilgilendirmek gibi faaliyetlerde bulunarak ülke düzeyinde sosyal adaletin, toplumsal barışın ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır.