Deprem Mağdurlarına Desteğimiz Devam Ediyor

Vakfımız; 6 Şubat 2023 tarihinde Hatay ilimizde yaşanan depremde 12 saat göçük altında kaldığı için sol ayağını diz hizasından kaybetmiş, eşi ve çocukları da yaralanmış bir “anneye” hayatını eski standartlarına göre kolaylaştırabileceği bir protez temin etmek için kampanya başlatan BEDD (Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği)’ne bağışta bulundu.

Engelsiz Bir Yaşam İçin Çaba Gösteren Kuruluşlara Desteğimiz Sürecek

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “11 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketinden yaralı kurtulan yurttaşlarımızın tekrar hayata bağlanarak derinden yaşadıkları bu acıları unutmasını temenni ediyoruz. Vakıf olarak; Hatay’da göçük altında kaldığı için sol bacağını diz hizasından kaybetmiş olan Rüzgar Hanım’a protez temin etmek için kampanya başlatan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’ne bağışta bulunduk. Rüzgar Hanım’ın en kısa zamanda sağlığına ve engelsiz bir yaşama kavuşmasını diliyoruz.“ dedi.

Otuz Yıllık Geçmişi İle Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD)

20 Temmuz 1993 tarihinde yardımlaşma derneği olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm ortopedik engellilerin eğitim, sağlık ihtiyaçlarına katkıda bulunarak sosyal dayanışmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bünyesinde bulunan engelli vatandaşlar için din, dil, ırk, bölge ve cinsiyet ayırımı gözetmeksizin gerekli desteği sağlamayı amaçlamaktadır. Gerçekleştirdiği  çalışmalarla engellerin yıkılmasında Türkiye’de öncü bir dernek haline gelmiştir. Türkiye’nin en çok bilinen  ve güvenilen  ilk yirmi sivil toplum kuruluşundan biri olarak, daha çok engelli vatandaşımıza hizmet etmeyi amaçlamaktadır. Bedensel engelli çocuk ve gençlere tedavi, yardım ve eğitim imkanı sağlamaya  odaklanmış olup, ailelerinin ve genelde toplumun bilinçlendirmesiyle de bu kişilerin toplumsal yaşama  aktif katılımına öncülük yapmaktadır. Türkiye’de yaşayan engelli vatandaş sayısı yaklaşık olarak 13 milyonun üzerindedir. BEDD; engelli bireylerin yaşama katılmalarını sağlamak için kurulduğu 1993 yılından beri yaklaşık 45.185 engelliye, ihtiyaçlarına uygun tekerlekli sandalyeyi ulaştırmıştır.

BEDD; tekerlekli sandalye dağıtımlarında ihtiyaç sahipleri hakkında kapsamlı çalışmalar yürütüp, bireysel engelin yapısına uygun aracı temin etmek için çalışmalar yapmaktadır. Bu tekerlekli sandalyeler yurt çapında Valilik, Kaymakamlık veya Belediye Başkanlıkları ile birlikte 81 ilde düzenlenen dağıtım törenleri ile ihtiyaç sahibi engellilere teslim edilmektedir.

Vakfımızdan Depremzede Öğrencilerimize Acil Yardım Bursu

Kahramanmaraş’ta ve çevre illerimizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremin derin üzüntüsünü yaşamaya devam etmekteyiz.

Bu felaketi birlik ve beraberlik ile atlatacağımıza, yaralarımızı birlikte saracağımıza olan inancımız tamdır.

Bizler, Salih Tatlıcı Vakfı olarak bu hususta üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam ediyoruz.

Depremde anne ve babasını kaybeden, evi yıkılmış olan, maddi imkanları yetersiz depremzede öğrenciler için 1.000.000 TL’lik burs fonu oluşturduk.

Burs programımızın başvuru detaylarını buradan öğrenebilirsiniz.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Salih Tatlıcı Vakfı